Украинският президент Володимир Зеленски проведе телефонен разговор с президента на САЩ

...
Украинският президент Володимир Зеленски проведе телефонен разговор с президента на САЩ
Коментари Харесай

Какво си казаха Зеленски и Байдън в телефонен разговор

Украинският президент Володимир Зеленски организира телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън по време на Мюнхенската конференция по сигурността.

Държавният глава заяви това в своя канал в Telegram. Както означи Зеленски, по време на диалога с американския си сътрудник е разискал настоящата обстановка на бойното поле, посочи УНИАН.

" Радвам се, че мога да разгадавам на цялостната поддръжка на американския президент. Вярваме и в мъдрото решение на Конгреса на Съединени американски щати.

Подкрепата за Украйна е поддръжка за демокрацията и свободата.

Трябва да пазиме тези полезности дружно. Договорихме се да поддържаме контакт по отношение на наближаващата 2-ра годишнина от началото на пълномащабната инвазия ", добави Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Зеленски добави, че скоро ще се срещне с Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в онлайн.

" Ще бъдем в непрекъснат контакт с Байдън, договорихме се за това. Някои детайлности няма да кажа, само че мисля, че в границите на срещата на Г-7 ще се срещнем онлайн в близко бъдеще ", сподели той.

По думите на президента той е в непрекъснат контакт със Съединени американски щати на разнообразни равнища - по-специално с Белия дом и конгресмените.

" Убеден съм, че Съединени американски щати ще останат наш стратегически сътрудник ", съобщи Зеленски.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР